Apple Music er gået i luften, med et tilbud så godt, at det ikke rigtigt kan betale sig at sige "nej tak". De første tre måneder er nemlig gratis. Med et slag vil alle have fri adgang til praktisk taget al musik i verden samt Apples nye radiostation, Beat 1. Det vil helt sikkert resultere i, at der vil blive lyttet til mere musik - og brugt mere data. Musikken streames jo fra Apples sky frem for at ligge på telefonen.

Men hvor meget data skal man egentlig regne med at bruge, når man hører Apple Music? Vi har regnet lidt på tingene.

Ifølge Apple chef for deres internet-tjenesster, Eddy Cue, varierer bitraten alt efter om man er på WiFi eller mobilnettet. Vores egen test viser at der endda er forskel på om man er på 3G eller 4G.

Er man på Wifi streames der med 256 kbps. På 4G er det 128 kbps, mens 3G sker ved 64 kbps. Bemærk at tallene altså stammer fra min egen test, og ikke er oplyst officielt af Apple.

Så lang tid kan du lytte til Apple Music med dit mobilabonnement

128 Kbps svarer i runde tal til 1 MB i minuttet eller 60 MB i timen. Lytter man i gennemsnit to timer om dagen, svarer det til omkring 3,6 GB per måned. Er bitraten det halve (på 3G), er dataforbruget selvfølgelig også halvt så stort.

I grafen øverst kan du se, hvor mange timers lytning (ved 128 Kbps) du har til hver måned med en given størrelses dataabonnement. I praksis vil en del af lytningen selvfølgelig foregå på et Wi-Fi-netværk, hvor man ikke betaler for trafikken. Desuden er det muligt at der er en form for caching på telefonen, der nedsætter det faktisk behov for download. Sidst men ikke mindst bruger man selvfølgelig også datatrafik til en række andre ting. Tallene skal derfor bare ses som vejledende.

Artiklen er ajourført i februar 2016.

Scroll ned for at se kommentarer

I samarbejde med PriceRunner