Apple oplyser i en pressemeddelelse, at den nye store iPad Pro kan købes online fra onsdag den 11. november, og at den lander i udvalgte butikker senere på ugen. Lanceringen sker i mere end 40 lande på samme tid. Danmark (og Grønland) er blandt de lande, der nævnes.

Apple oplyser at priserne starter ved 6.999 kr for 32GB Wi-Fi og går op til 9.499 kr for 128GB med Wi-Fi + Cellular. Apple Pencil koster 829 kr og Smart Keyboard 1.399 kr.

iPad Pro har en skærm på 12,9 tommer og en opløsning på imponerende 2.732 x 2.048 pixels. Det giver en pixeltæthed på 264 PPI.

Processoren er en ny A9x-chip (med M9 coprocessor), der er op til 1,6-2 gange hurtigere end hvad vi hidtil har set. Vi er ifølge Apple i klasse med desktop-computere. iPad pro har en processor der er kraftigere end 80-90% af de regulære computere, der er solgt de sidste 12 måneder.

iPad Pro kommer, lige som Apples andre mobile enheder, med iOS som styresystem. Man kan altså ikke vælge at installere OS X eller noget helt tredje. iOS 9 er dog blevet tilpasset så man får nogle mere avancerede muligheder som bedre multitasking og splitview.

Til iPaden har Apple udviklet et nyt tastatur med samme teknologi som i den nyeste MacBook samt en stylus kaldet Apple Pencil pakket med avancerede sensorer. Begge dele kan bestilles fra i morgen lige som iPaden.

Scroll ned for at se kommentarer