Så er de første HomeKit-produkter kommet i butikkerne. Flere forskellige producenter, er i dag klar med forskellige nye produkter, der understøtter Apples HomeKit-platform. HomeKit er en platform, der skal samle hjemmets netforbundne enheder under en fælles standard, som blandt andet kan styres via Siri på iPhonen.

Blandt de første producenter der er klar med HomeKit-produkter er Lutron, iHome og Elgato:

Lutron har lanceret et Lighting Starter Kit, der er et sæt med lysdæmpere og fjernbetjeninger. Det betyder, at man nu kan bede Siri om at slukke eller tænde lyset, spørge om lyset i køkkenet et tændt etc.

iHome er klar med en såkaldt SmartPlug, der er en slags stikkontakt. Den virker i principept lidt som lyssættet ovenfor, men kan bare bruges på alle produkter. Det vil sige, at man eksempelvis kan bede Siri om at slukke for brødristeren (hvis den sidder i en SmartPlug).

Sidst med ikke mindst har Elgato frigivet Eve, der er nogle sensorer til måling af luftkvalitet, luftfugtighed, energiforbrug, vandforbrug etc. Igen kan de styres via Siri eller man kan få informationer om deres tilstand.

Flere andre producenter er også klar, og der vil uden tvivl dukke en masse produkter op de næste par uger. Apple vil formodentligt også komme nærmere ind på HomeKit, når deres udviklerkonference starter på mandag.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.