Vi har flere gange hørt fra de schweiziske urproducenter, som eksempelvis Swatch, at de overhovedet ikke frygter lanceringen af Apple Watch. Swatch mener ikke at Apple Watch bliver nogen revolution. Urproducenten TAG Heuers chef, Jean-Claude Biver, udtalte efter lanceringen af Apple Watch, at det lignede noget en førsteårsstuderende havde designet,og at det snart ville blive uddateret, mens deres egne luksusure var tidsløse.

Nu begynder de dog allige så småt at røre på sig. Mon ikke sporerne fra Nokia begynder at skræmme? Da Apple lancerede iPhonen i 2007 havde Nokia kun hån til overs for hvordan opkomlingen Apple dog skulle kunne true Nokia, der dengang var verdens største mobilproducent. I dag producerer Nokia slet ikke mobiltelefoner længere. Om samme skæbne vil overgå urproducenter vil kun tiden vise.

TAG Heuer har i hvertfald nu skiftet kurs. De oplyser, at de er begyndt at forberede lanceringen af et smartur, og at de er villige til at foretage strategiske opkøb for at kunne producere en smartur, der kan konkurrere med Apple Watch. Selvsikkerheden er med andre ord helt og aldeles forduftet.

Dette er meget interessant. Tidligere har smarture alene været interessant for eksisterende teknologiproducenter som Apple og Samsung eller for nye opstartsvirksomheder, der kan se en forretningside i smarte ure. De traditionelle urproducenter har glimret ved deres fravær. Men nu sker der altså noget.

Selv producenter af klassiske luksusure som TAG Heuer er ved at indse, hvilken vej vinden blæser. Jean-Claude Biv indrømmer da også, at han har ændret holdning til Apple Watch, og at TAG Heuer har planer for en smartur. De startede udviklen stort set samtidig med Apples præsentation af Apple Watch. Blandt TAG Heuers partnere skulle være både Google og Intel. Uret forventes færdig engang i løbet af 2015.

Scroll ned for at se kommentarer