Intet, absolut intet, bliver overladt til tilfældighederne, når Apple vil sikre sig, at der ikke bliver lækket noget som helst til pressen og de hungrende Apple-fanboys. Apples hemmelighedskræmmeri omkring ikke-frigivne produkter er nærmest legendarisk. Man kan undre sig over, at der ikke for længst ligger masser af billeder af den kommende iPhone 5 rundt omkring på nettet, når der med stor sandsynlighed allerede er produceret nogle millioner enheder, samt at udvalgte udviklere allerede har arbejdet med enheden. Eller det vil sige, kender man lidt til Apples metoder, undrer man sig ikke.

Vi har tidligere set nogle få billeder, der dog alle har det til fælles, at de er enormt dårlige (rystede og uskarpe), formodentligt fordi de er blevet taget under et stort tidspress.

Nu løfter en af de udviklere, der som en af de absolut første arbejde med den originale iPad før lanceringen, i Businessinsider lidt af sløret for Apples metoder. For det første blev de to iPads fløjet ud til udviklerne og afleveret personligt af Apples folk. Det var et krav, at der det pågældende sted var et rum uden vinduer. Her blev låsen skiftet. I rummet blev der stillet et bord, som der blev boret hul i, så enhederne kunne lænkes til bordet. Apples folk tog så billeder af træstrukturen i bordpladen, så man efterfølgende ville kunne spore et eventuelt lækket foto til det rette bord. Selve enheder var indkapslet i en slags boks, så det var umuligt at sige noget om formfaktoren. Derudover måtte kun fire personer gå ind i rummet, og Apple fik navne og personnummer på dem. Udviklerne måtte ikke fortælle nogen som helst om, hvad de foretog sig i rummet - ikke engang deres egen direktør.

Apple havde altså effektivt sikret sig, at det i praksis var umuligt for uvedkommende at få adgang til enhederne, som var låst inde i et rum uden vinduer. Selv hvis en person skulle få lejlighed til at smutte ind, ville man ikke kunne se hvordan enhederne så ud, og man ville kunne spore et eventuelt foto. Som sagt slap der alligevel nogle billeder ud hist og her, men jo ikke noget, der i praksis kunne bruges til så meget. Derudover kom billederne først 1-2 dage før præsentationen af iPaden.

Så man skal altså ikke fortvivle bare fordi der ikke er lækket nogle billeder af iPhone 5 endnu. Det betyder ikke, at den ikke er lige på trapperne, men at Apple bare holder sikkerheden i stram snor. Ganske som de plejer. Det har aldrig været normen, at der var lækkede billeder forud for en introduktion. Og specielt efter sidste års blamage, med den tabte iPhone, kan man godt forestille sig, at Apple holder kortene endnu tættere til kroppen denne gang.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.