Sikkerhedsfirmaet Kaspersky, der udvikler software der skal beskytte brugeren mod malware, har analyseret samtlige 3,7 millioner OS X-relaterede angreb i deres system i 2014. De har identificeret 1.500 forskellige slags malware.

Mere end halvdelen er af den såkaldte AdWare-type, der rammer webbrowsere og skal genererer indtægt ved at få brugerne til at klikke på bestemte reklamer etc. Det sker typisk ved at brugeren installerer en eller anden browser-plugin, der ændrer søgemaskinen og indsætte reklamer på hjemmesider. Der er også et par lidt mere alvorlige trojanske trusler i blandt. De forsøger typisk at aflure ens kodeord eller at stjæle andre former for data fra brugeren.

Man skal bemærke, at der her er tale om malware og ikke virus. Malware er noget brugeren selv installerer, typisk fordi man tror det er noget andet, mens virus installerer og spreder sig selv.

Man skal som altid huske på, at sikkerhedsfirmaer som Kaspersky har en økonomisk interesse i at overdrive truslen fra ondsindede programmer, for at få flere kunder. 3,7 millioner angreb på OS X lyder af meget, men samlet set har de i år haft mere end 6 milliarder angreb. Det betyder at andelen af malware der rammer OS X er så lav som 0,06% eller nærmest ikke-eksisterende.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.