Tidligere på måneden tog Apple det noget usædvanlige skridt, at blokere for Safaris Java-plugin efter det kom frem, at der var blevet fundet to meget alvorlige sikkerhedshuller. Oracle, der udvikler Java, fik hurtigt lukket det ene hul, hvorfor Apples blokering blev ophævet, men nu er den altså gal igen.

Hvad der præcist har fået Apple til at blokere for Java er endnu uklart, men det giver problemer for danskerne, da vi jo alle er blevet påtvunget at benytte Java via NemID.

Det bedste råd, hvis man skal bruge NemID, er at hente en anden browser, hvor man godt kan bruge Java. Denne browser skal så kun benyttes til netbank, SKAT, eller hvad det nu er, og ikke ens almindelige surf. På den måde kan man være rimelig sikker på ikke at blive inficeret med noget ondartet kode.

DanID skulle i øvrigt være i gang med at undersøge muligheden for at basere NemID på Javascript (der på trods af en hvis navnelighed med Java, er noget helt andet). Ikke så meget på grund af sikkerheden, men for at sikre at man også kan bruge NemID på mobile enheder uden Java.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.