Hvert år i marts laver ChangeWave (via Fortune) en undersøgelse af amerikanernes lyst til at købe den kommende iPhone - der altså ikke er offentligt kendt endnu. Folk ved med andre ord ikke hvad de tager stilling til, borset fra nogle vage beskrivelser baseret på rygter ala "hurtigere processor", "større skærm", "nyt iOS" etc.

Undersøgelsen er altså mere et bilede på folks generelle forventinger end stillingtagen til et konkret produkt. Det gør dog ikke undersøgelsen mindre interessant, tværtimod.

Interessen er nærmest eksploderet

Går vi to år tilbage var 15% (meget) + 18% (nogenlunde) klar til at springe på den nye iPhone Altså 35% i alt. Sidste år dalede lysten noget til 9% + 17% altså 26%. Forklaringen må være, at der sidste forår ikke var udsigt til noget som helst spændende angående den kommende iPhone. Folk har nok efterhånden luret Apple system med er der hvad andet år kommer en s-model, der mere handler om forbedringer end nyskabelser. Den slags er åbenbart ikke så tillokkende, når det handler om at sælge ukendte produkter.

I år derimod er interessen nærmest eksploderet til samlet 40%. Kan man sin procentregning er en stigning fra 26% til 40% en stigning på næsten 54%. Det er ret voldsomt, og må skyldes at folk i år simpelthen har væsentligt højere forventinger til at Apple lancerer noget spændende, hvor de sidste år ikke umiddelbart var overbeviste. I år er folk meget mere tilbøjelig til at sige ja til et ukendt produkt end sidste år. Faktisk er det den højste interesse nogensinde i ChangeWaves målinger

Den store skærm er forklaringen

Den helt store joker her fremhæves som værende rygterne om en iPhone med større skærm. Vores egen uvidenskabelige måling (deltag her) siger da også, at lidt over halvdelen af vores læsere foretrækker en iPhone med større skærm, så interessen er der helt tydeligt.

Pudsigt nok er interessen for at købe en Samsung-mobil også steget. Fra et lavpunkt på 14% for et halvt år siden til nu 28% op mod lanceringen af Galaxy S5. Det er et enkelt point højere end interessen forud for S4 sidste år.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.