Ifølge helt nye oplysninger, der skulle stamme fra pålidelige kilder, planlægger Apple at lancere en ny Apple TV på sommerens WWDC-udviklerkonference i starten af juni.

Denne 4. generation Apple TV vil få en App Store - hvilket præcis er grunden til, at WWDC vælges til præsentationen. Her har Apple en perfekt lejlighed til at visse de flere tusinde udviklere de nye muligheder.

Operativsystemet bliver redesignet, og enheden vil få en Apple A8-chips, som vi kender det fra iPhone 6. Det er en betydelig opgradering fra A5, der sidder i den nuværende Apple TV. Derudover vil enheden få betydeligt mere lagerplads end de nuværende 8GB. Sidst men ikke mindst vil Apple TV 4 få en ny fjernbetjening.

Det betyder altså, at Apple TV bliver en slags minicomputer med samme kraft som iPhone 6. Den vil altså være i stand til ikke bare at vise TV, men også at kunne bruges til spil i sammekvalitet som på iOS. Vi snakker ikke et niveau som på de dedikerede spillekonsoller fra Microsoft og Sony, men noget der vil tilfredsstille rigtig manges behov for en brøkdel af prisen. Det kunne godt gå hen og blive rigtigt interessant.

Scroll ned for at se kommentarer