3. generation af Apple Watch, der forventes lanceret senere på året, vil få indbygget LTE-chip, så den kan gå på mobilnetværket. Det betyder at den kan bruges til opkald og til at gå på nettet med uden at skulle have forbindelse til en iPhone. Det skriver Bloomberg. Det betyder selvfølgelig også at man skal have et simkort og et abonnement til uret, som vi kender det fra iPad-modellerne med mobiladgang. Eller et abonnement med datadeling, som nogle selskaber tilbyder.

Oplysningen om simkort i Apple Watch bakkes op at information fundet i firmwaren til den kommende HomePod-højttaler. Her refereres der en streng kaldet "GizmoPreservingeSIM". "Gizmo" menes at være Apples interne kodenavn for Apple Watch.

Et af de centrale spørgsmål er, hvad en LTE-chip betyder for batteritiden. Der har tidligere været rygter om at netop batteritiden har været årsagen til at Apple ikke for længst har inkluderet LTE i Apple Watch.

I en kommentar til artiklen hos Bloomberg, skriver Daring Fireball at en lille fugl har fortalt at uret desuden vil få en ny formfaktor. Hvad det præcis betyder, om uret eventuelt bliver rundt eller får en krummende form som på billedet øverst, uddybes dog ikke. Det er også uklart om de eksisterende remme vil passe til det nye ur.