Deutsche Telekom har sat gang i spekulationerne om, hvorvidt iPhone 5S får understøttelse af den såkaldte LTE-advanced (eller LTE+) standard. LTE-advanced er en udvidelse af den eksisterende LTE-standard, og giver teoretiske maksimale hastigheder på omkring 150Mbps.

Spekulationerne er opstået, fordi Deutsche Telekom i går satte gang i deres LTE-advanced netværk i over 100 tyske byer. I den forbindelse blev det oplyst, at Samsung lancerer en opdateret udgave af Galaxy S4 med understøttelse af LTE-advanced, og at tilsvarende enheder fra andre producenter vil følge efter i slutningen af september.

Apple sender som bekendt en nye iPhonen på banen sidst i september, hvilket passer med tidsrammen oplyst af Deutsche Telekom. Det er selvfølgelig et noget tyndt grundlag, at drage konklusioner på, men i disse dage skal der ikke meget til. Det er ikke første gang der spekuleres om LTE-advanced i iPhonen. Tidligere på året var der rygter om, at Apple og et teleselskab i Sydkorea var i forhandlinger om LTE-advanced understøttelse.

Apple er traditionelt sent ude med understøttelse af nye hurtigere netværksstandarder, så det virker tvivlsomt, om de denne gang vil gå forrest. Såvel 3G som LTE kom først i iPhonen et års tid efter det kom på markedet. Apple han ganske enkelt en holdning om, at teleselskabernes netværk skal have en bestemt udbredelse og kvalitet, før der bliver lanceret en iPhone, der understøtter det. LTE-advanced er stadig begrænset til ret få teleselskaber i nogle få lande som Tyskland og Sydkorea.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.