Ifølge analytikeren Ming-Chi Kuo tester Apple i øjeblikket to prototyper af den kommende iPhone 7 Plus. Den ene med et dual-kamera og den anden med et almindeligt kamera.

Sidste år købte Apple det israelske firma LinX Imaging, der har udviklet en speciel type mobilkamera med flere blænder. Der er tale om en unik teknologi, der kan levere samme høje kvalitet på mobilen som i et spejlrefleks-kamera.

I grundtræk går ideen ud på at sammenbygge flere små kameraer (både linse og billedsensor) i én samlet enhed. Det giver tre fordele. For det første får man en bedre kvalitet på den samme plads sammenlignet med et normalt kamera. Eller man kan vælge at få samme kvalitet, men på mindre plads. For det andet er denne løsning billigere end den traditionelle med ét kamera.

Sidste men ikke mindst er Linx' kameramodul i stand til at optage i en form for 3D. Det vil sige at man kan få en dybdevirkning med på sine billeder.

Kuo forventer, at begge de telefoner Apple tester, kommer på markedet. Årsagen er at produktion af de specielle dual-kameraer er yderst begrænset (efter Apple-forhold), hvorfor der kun tilbydes i topmodellen.

Det forventes, at den næste iPhone bliver lanceret til efteråret, som Apple har haft for vane de sidste mange år efterhånden.

Læs mere om Linx og deres unikke teknologi i vores tidligere artikel

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.