Den kommende iPad Air 3 vil få en skærm med 4K-opløsning og op til 4 GB RAM. Det skriver DigiTimes, der citerer kilder i Apples logistikkæde i Kina og Taiwan. Det er betydeligt bedre specifikationer end den nuværende iPad Air 2. Den har 2GB RAM og en skærm med en opløsning på 2.048 x 1.536 pixels. Det er endda bedre specifikationer end den store iPad Pro.

4K refererer til en opløsning i bredden på mindst 4.000 pixels. Det betyder at en iPad med 4K formodentligt vil få en opløsning på 4.096 x 3.072, da dette er en fordobling på hver led i forhold til den nuværende opløsning. Det lyder voldsomt for så lille en enhed, specielt fordi vi i årevis har hørt, at grænsen for hvor små pixels det menneskelige øje kan skelne for længst er nået. I den kontekst virker det som overkill at øge opløsningen yderligere.

Af rapporten fremgår det, at iPad Air 3 bliver lanceret i marts, men at produktionen først starter i årets andet kvartal. Hvordan det så hænger sammen.

DigiTimes har da også et noget blakket ry i forhold til deres forudsigelser. Ofte rammer de helt ved siden af. Det er meget svært at vurdere, hvor meget der er tale om reelle informationer, hvor meget der er gætværk fra leverandørernes side - og ikke minst hvor meget der skyldes sproglige misforståelser.

Scroll ned for at se kommentarer