På iPhoneguide har vi tidligere skrevet om, at Apple arbejder på, at den næste iPhone skal have det udskiftelige simkort-slot erstattet med et indbygget simkort som ikke kan skiftes fysisk. I stedet skal de informationer om telefonnummer etc., der normalt ligger på et simkort, bare hentes via nettet; enten gennem iTunes eller via App Store.

Ideen er, at teleoperatørens rolle i købsprocessen bliver mindre, da man ikke skal have tilsendt et separat simkort før ens telefon virker. Det er ikke noget teleselskaberne bryder sig om, og de mener ligefrem, at Apple starter en krig, med det nye tiltag, hvor de føler sig kørt ud på et sidespor.

Nu hævder The Telegraph at Apple er ved at trække i land i forhold til iPhonen, men at de vil fortsætte udviklingen til iPaden. Denne sælges uden simlås og normalt også uden tilskud fra mobilselskaberne. Her har Apple i forvejen kontrol med hele salgsprocessen, og derfor har teleselskaberne ikke rigtigt noget at miste.

Noget kunne dog også tyde på, at The Telegraph helt har misforstået det hele. Til sidst i deres artikel skriver de, at Apple lancerer en ny iPad i november, hvor rotationslåsen er skiftet ud med en mute-knap. Havde The Telegraph fulgt bare en lille smule med ville de vide, at denne ændring kan klares med en softwareopdatering - der behøver ikke komme nye iPads. Apple har hele tiden været åbne omkring, at iOS 4.2 til iPaden vil ændre rotationslåsen til en mute-knap.

Man kunne snarere få den tanke, at Apple bare starter med at lade iPaden få integreret simkort, mens den næste generation iPHone følger efter. Præcis som iPaden var den første der fik mikrosim.

Scroll ned for at se kommentarer