Ifølge en lokal avis fra Oregon, kæmper Oregon og New York lige nu for at sikre sig kontrakten på opførelse af en ny stor fabrik til produktion af chips. Projektet er hemmeligt, men antagelserne er, at det involverer Apple og chipproducenten Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC).

Fabrikken vil beskæftige mindst 1.000 arbejdere, og investeringen i opførelsen skal måles i milliarder af dollars, så det er klart at der er kamp de forskellige stater i mellem.

Projektet har kodenavnet "Azalea", og ifølge rygterne er det altså TSMC, der står bag. Fabrikken skal udelukkende producere chips til Apples iOS-enheder. Disse chips produceres i øjeblikket af Samsung på deres fabrik i Texas.

Apple har tidligere forsøgt at opkøbe TSCM, som dog har afvist tilbuddet. I stedet har TSCM tilbudt at opføre fabrikker dedikeret til produktion af Apples chips. TSCM kan producere chips med en meget mere avanceret og moderne process end Samsung, så et sikfte til TSCM vil betyde at den samme chips vil fylde mindre og bruge mindre strøm - eller at man kan få højere ydelse uden at strømforbruget stiger.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.