Apple arbejder på at gøre det muligt for app-udviklere at lave universelle apps der virker på tværs af iOS og macOS. Det skriver Bloomberg News. Ifølge deres oplysninger skulle det ske allerede næste år når iOS 12 og macOS 10.14 bliver lanceret.

Apples ændring vil betyde at udviklere kan lave en enkelt app der virker på tværs af alle Apples enheder. Det vil sige at appen kan fungere med enten en mus og tastatur eller touch alt efter hvilken enhed den afvikles på. I øjeblikket kræver Apple at udviklere laver to uafhængige apps og distribuerer dem til hver deres App Store, hvor de skal købes særskilt.

Der spekuleres i at dette er første skridt på vejen til at universelt styresystem der fungerer på tværs af alle apples enheder. Universelle apps vil i hvert fald gøre det nemmere, hvis Apple en dag beslutter at det er vejen frem. Ellers er pointen at få mere fokus på apps til macOS. Hvis det bliver nemmere for udviklere at tænke understøttelse af macOS ind og de kun behøver lave én app, vil flere måske udgive apps til macOS.

Om Apple vil fusionere de to App Stores til iOS og macOS er uklart på dette tidspunkt. Det vil sige at det ikke er givet om man kan nøjes med at betale én gang for en at de nye universelle apps eller om man stadig skal købe den to gange.

Projektet skulle have kodenavnet "Marzipan" og være en af de største ændringer i apples software næste år.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.