Apple overvejer at byde på TV-rettighederne til den engelske Premier League, skriver Daily Mail. Ideen skulle selvfølgelig være, at positionere Apple TV på markedet. De nuværende rettigheder, der udløber med denne sæson, ejes af Sky og Setanta, der har betalt omkring 1,7 milliarder pund for dem. Derudover kommer en række mindre rettighedshavere, der sender sammendrag eller har sikret sig retten i andre lande.

At Apple skulle smide nogle milliarder efter sportsrettigheder lyder i første omgang langt ude, og rygtet kan da også sagtens tænkes være bragt på bane for at presse prisen op, men på den anden side, så er der ingen tvivl om, at sport, og specielt fodbold, er en af de ting TV-seere bruger mest tid på, og er mest villige til at betale for. Skal Apple positionere sig selv og blive et reelt alternativ til de etablerede spillere på markedet, er de nødt til at sikre sig spotsrettigheder i et eller andet omfang.

Er rygtet rigtigt tyder det dog på, at Apple ikke bare vil inkludere live-tv fra eksisterende kanaler, men lave sin helt egen løsning uden om de kanaler vi kender i dag. Med Apples finansielle muskler, Apple har omkring 500 milliarder kroner i pengetanken, er der ikke noget at sige til, hvis branchen ryster lidt i bukserne. Foreløbig er det hele dog bare rygter, og som alle der følger lidt med, så er der ingen virksomheder, der som Apple er omgæret af rygter, der viser sig ikke at være være mere end netop rygter.

Scroll ned for at se kommentarer