Ifølge et nyt vildt rygte, postet på Secret der er en platform til deling af anonym information, vil Apples kommende øretelefoner have indbyggede sensorer til måling af puls og blodtryk. De vil også have en iBeacon indbygget og vil kræve en lightning-port ud over jackstikket. Dette skulle også være forklaringen på, hvorfor jackstikket er blevet flyttet ned i bunden af iPhonen, hvor det tidligere var i toppen.

Det lyder næsten for godt til at være sandt - og så skal man altid være på vagt. Specielt fordi de anonymre oplysninger i sagens natur ikke kan verificeres. På en eller anden måde giver det dog rigtig god mening. Forklaringen på at jackstikket er blevet flyttet lyder legitim - og i det hele taget giver det også mening at bruge øretelefonerne som sensor, da de jo i sagens natur er i tæt kontakt med kroppen.

To patenter bekræfter Apples interesse

At det ikke er helt i skoven bekræftes også af, at Apple faktisk har nogle patenter, der beskriver præcis det rygterne taler om.

I et patent fra 2007 kaldet "Integrated sensors for tracking performance metrics" beskriver Apple blandt andet integration af sensorer i iPods eller iPhones samt i øretelefoner både kablede og trådløse. Patentet beskriver også sensorer indbygget i et slags armbånd som tilbehør til iPhonen. Hvem sagde iWatch? Vel og mærke i et patent fra 2007.

I et andet patent fra 2008 kaldet "Sports monitoring system for headphones, earbuds and/or headsets" kommer Apple nærmere ind på fysiologisk monitorering via øretelefoner med indbyggede sensorer. En af Apples pointer er, at hvis man bruger øretelefoner i forvejen, er der ikke behov for yderligere hardware, da sensorer bliver indbygget i noget man burger i forvejen.

Apple har ansat ekspert i ørebårne sensorer

Apple har altså helt klart eksperimenteret med sensorer i øretelefoner i flere år. Rygter er altså ikke helt grebet ud af den blå luft. Der er dog den mulighed, at rygtet bare er baseret på kendskab til patenterne, og ikke regulær information om Apples planer. Apple har masser af gamle patenter, der aldrig er blevet brugt direkte.

Der er dog flere ting, der peger i retning af at rygtet er sandt. Ifølge MacRumors har Apple nemlig lige ansat Eric Winokur, der er forsker på MIT's center for "Medical Electronic Devices Realization". Et af Winokurs forskningsområder er ørebårne sensorer til monitorering af blandt andet puls og blodtryk.

Hver for sig kunne man nok ikke konkludere ret meget på de forskellige oplysninger, men samlet set peger tingene nu i en klar retning, præcis som de anonyme rygter siger. Dog også med den mulighed, at Apple i stedet vil bruge de samme principper i iWatch.

Opdatering: Hvad angår det indlednede rygtet viser det sig nu, at være opdigtet. Personen der stod bag har erkendt det og beklager balladen. Apples patenter og ansættelse af eksperten er dog rigtig nok - og noget rygtesmeden i øvrigt hævder at have været uvidende om.