Er du en af dem der venter spændt på iPad mini 5, skal du nok begynde at indstille dig på, at den aldrig kommer. I hvert fald oplyser kilder til BGR, at Apple udfaser iPad mini, dog uden at angive et konkret tidspunkt. Indtil videre bliver den seneste iPad mini 4 altså i sortimentet, men der kommer ikke en opgradering af den.

Skal man gætte på et tidspunkt kunne det være samtidig med at Apple lancerer en helt ny størrelse iPad, hvilket mange forventer vil ske når WWDC-konferencen starter i næste måned. Så vil der være fire forskellige størrelser iPads, hvilket er i hvert fald en eller måske endda to for meget. I lighed med hvad vi ser med mobiltelefoner, hvor størrelsen vokser, giver det god mening, at Apple så fjerner den mindste iPad fra sortimentet. I dag er der allerede skåret kraftigt ind, da der kun findes én udgave i butikken - nemlig 128GB-modellen.

Apple lancerede den første iPad mini i 2012 som et supplement til den originale iPad-størrelse. Siden er iPhonen blevet større og det er ikke utænkeligt at det er gået ud over salget af den lille iPad.

Det hører med til historien, at der også har været rygter om at Apple tværtimod ville opgradere med en iPad mini Pro med samme specifikationer som de andre Pro'er. Det kunne altså godt tænkes at Apple udfaser iPad mini, men bare for at lancere en iPad mini Pro - at det altså mere er en navneleg end at enheden forsvinder helt.

WWDC starter om ganske få uger, så uanset hvad bliver vi i hvert fald snart lidt klogere.