Apple er i gang med at udvikle en iPhone med en skærm der kan foldes sammen. Det skriver det koreanske website The Investor. At det lige er et koreansk medie der kommer med nyheder er ikke tilfældigt. Udviklingen skulle nemlig ske i samarbejde med den koreanske virksomhed LG Display. At Apple har valg LG ikke ikke den anden koreanske elektronikproducent Samsung er heller ikke tilfældigt. Ifølge kilderne er Apple bange for at Samsung skulle få fat i teknologien og benytte den i Samsungs egne telefoner.

Ifølge de seneste oplysninger har LG nedsat to grupper med det ene formål at udvikle en foldbar skærm til en kommende iPhone. LG Display skal udvikle selve skærmen, mens søsterselskabet LG Innotek skal udvikle en fleksibel printplade der skal akkompagnere denne.

LG har over de sidste par flere gang fremvist prototyper på OLED-skærme der enten kan foldes sammen lige som en bog eller rulles sammen som en avis (billedet øverst). Teknologien er dog endnu et stykke fra at være klar til brug i produkter til massemarkedet. Nogle analytikere forventer at der går i hvert fald to år før det sker. Det handler blandt andet om at øge holdbarheden af skærmene og få lavet et produktionssystem der kan sikre en tilstrækkelig høj produktion og kvalitet.

Det er iøvrigt ikke første gang at Apple kobles til skærme der kan foldes. I december sidste år var det et rygte om at netop LG ville være klar med masseproducerede skærme der kunne foldes allerede i 2018 og at Apple skulle være blandt de interesserede. Det kommer nok ikke til at holde stik. Det lyder mere sandsynligt at den første iPhone der kan foldes sammen først kommer i 2019 eller måske 2020.

Du kan læse (lidt) mere LG's planer for fleksible skærme her: www.lgdisplay.com

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.