Apple og musiktjenesten Spotify skulle, ifølge de seneste rygter, være i gang med de indledende forhandlinger omkring Apples køb af Spotify. Det skulle være meget tidligt i forløbet, og der er ikke diskuteret hverken pris eller betingelser. En talsmand fra Spotify afviser dog alle rygterne: "Vi kommenterer normalt ikke på denne slags spekulation, men vi vil gerne gøre det klart, at vi absolut ikke har intentioner om at sælge Spotify", siger han.

Hvad skal Apple bruge deres $51 milliarder til?

Apple får i disse dage stor opmærksomhed fra analytikere, der spekulerer i hvad Apples vil bruge deres kassebeholdning på $51 milliarder til. Spilfirmaet EA har været nævnt, og i går steg Sonys aktier 3% på rygter om at Apple ville overtage selskabet. Rygtet om Spotify skal derfor nok ses i det samme lys; ren spekulation.

Umiddelbart lyder det jo ellers som en god ide. Apple barsler med planer om at forny iTunes-konceptet og har tidligere købt en anden musiktjeneste, Lala, uden at det dog har resulteret i noget konkret. Spotify, kunne derfor være et oplagt valg for Apple. Omend det dog ikke helt harmonerer med de oplysninger der kom for et par uger siden om, at Apple forsøger at stoppe Spotify i USA ved at overbevise pladeselskaberne om, at de ikke kan tjene penge på Spotify. Spotify har ikke formået at indgå nogen kontrakter med de store amerikanske pladeselskaber og har derfor udskudt lanceringen i USA.

Specielle aftaler gør Spotify ukøbeligt

Alene dette taler jo imod en overtagelse. Hvorfor skulle Apple købe et firma, der ikke engang har nogle aftaler i hus i USA. Så kan Apple jo ligeså godt starte selv. Ikke at det ville hjælpe noget, hvis Spotify havde nogle aftaler for de er nemlig bygget på på en speciel måde. De fleste aftaler mellem pladeselskaberne og onlinemusiktjeneste indeholder en klausul om, at alle aftalerne bortfalder, hvis selskabet overtages af et andet selskab. Det gør i praksis et firma som Spotify ukøbeligt, da det eneste man får med i handlen er den viden og erfaring medarbejderne har.

Sidste år var Google i forhandlinger om at købe Spotify for $1 milliard, men forhandlingerne fald på gulvet neto fordi Google krævede, at alle aftaler med pladeselskaber kom med i handlen. Tidligere har Facebook erfaret det samme, da de for et par år siden ledte efter at købe en partner, der skulle levere musik til brugerne.

Kilde: TtechCrunch

Scroll ned for at se kommentarer