Inden for et par år vil Apple droppe Intel-chips i deres Mac for i stedet at satse på egenudviklede chips. Det skriver Bloomberg, der har talt med unavngivne kilder hos Apple. Apples projekt - der har kodenavnet Kalamata - er et forsøg på at få Macs, iPhones og iPads til at spille tættere sammen.

Udviklingen af de nye chips er stadig på et tidligt stadie og overgangen vil formodentlig ske trinvist. Første trin vil være apps der kan køre under både iOS og macOS selvom de har forskellig chiparkitektur, og i andet trin vil de smelte helt sammen.

Ved at udvikle egne chips, vil Apple få fuld kontrol over hardwaren og behøver derfor ikke lade Intels opgraderinger styre frigivelsen af nye Macs. I stedet kan Apple selv bestemme udviklingshastigheden og vil samtidig bedre kunne differentiere sig fra konkurrenterne, der alle i dag bruger chips fra Intel.

Allerede i dag bruger Apple en række co-processoerer i deres Macs til forskellige funktioner såsom kontrol af MacBook Pros Touchbar, sikkerhed etc.

Ifølge Bloomberg skulle planen være at de nye chips er klar i 2020.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.