Apple planlægger den største kamera-opgradering nogensinde i den næste iPhone. Det mener Daring Fireballs John Gruber. Gruber fortæller at han har ført en fugl synge om, at Apple arbejder på store kamera-forbedringer. Helt specifik skulle det dreje sig om et "underligt to-linse-system, hvor bagsidekameraet benytter to linser, og på en eller anden måde får spejlrefleks-kvalitet ud af det". Gruber medgiver at det lyder mærkeligt, og at han ikke selv forstår hvad det skal betyde.

Det kunne være et system lig det firmaet Corephotonics er ved at udvikle. Her bliver billeder taget via to separate linser med forskellig brændvidder. Herefter sammenlignes de to billeder pixel for pixel, og den pixel der står klarest i de to tilfælde bruges til det endelige billede. Desuden vil man kunne få optisk zoom uden nogle bevægelige dele. Om det er noget i den retning Apple har planer om, vides dog ikke.

En realteret nyhed er, at Sony - der producerer de billedsensorer Apple benytter i iPhonen - netop har lanceret en billedsensor med en ny teknologi, der meget vel kunne gå hen og ende i en kommende iPhone.

Kameraet i iPhonen er verdens mest benyttede kamera, og derfor naturligt nok et vigtigt fokusområde for Apple

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.