Apple arbejder på at lancere en iPhone med indbygget iris-scanner, det skriver Digitimes. Teknologien forventes dog først at være klar til den iPhone, der kommer i 2018.

En iris-scanner skal formodentligt erstatte den nuværende fingeraftrykslæser (Touch ID), hvilket vil fjerne behovet for en dedikeret knap på iPhonen. Ud over dette er en iris-scanner hurtigere og mere sikker end en fingeraftrykslæser.

Iris, eller regnbuehinden, er den cirkulære muskel i øjet, der regulerer sammentrækningen af pupillen. Det er regnbuehinden vi hentyder til, når vi taler om øjets farve. Typisk er den blå, brun eller grøn og indeholder forskellige mønstre, der er unikke fra person til person. Da en iris-scanner bruger omkring 20 gange så mange datapunkter som en fingeraftryksscanner er sikkerheden også meget bedre.

En anden pointe ved iris-scanning er, at det kan ske på afstand. Det er i princippet både godt og skidt. Skidt fordi man derved vil kunne identificeres på afstand, men godt fordi det bliver noget nemmere for det enkelte individ at klare identifikationen. I en lufthavn er det eksempelvis noget hurtigere bare at kigge ind i et kamera frem for at skulle røre ved en fysisk scanner med fingeren, hvor en aflæsning kan tage noget tid.

Jeg har tidligere skrevet en grundig baggrundsartikel om iris-scanning, der går mere i detaljermed teknologien. Læs den, hvis du vil vide mere.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.