Kilder i Apples logistikkæde oplyser til Digitimes, at Apple arbejder på at lancere et Ultra HD-fjernsyn med en opløsning på hele 3.840 x 2.160 pixels. Normalt har et fjernsyn i 16:9 en opløsning 1.920 x 1.080 - det man kalder fuld HD eller 2K. Apples oplysning kaldes tilsvarende 4K, og er præcis fire gange så stor som fuld HD.

Fjernsynet skulle eftersigende understøtte stemmestyring og bevægelseskontrol. Planen er en lancering sidst året eller måske mere sandsynligt i starten af næste år. Kilden oplyser, at Apple og Foxconn, der samler en stor del af Apples produkter, i et godt stykke tid har været i dialog omkring tidsplanen for masseproduktionen.

I dag koster fjernsyn med 4K-opløsning kassen. Vi snakker over 100.000 kroner. Det er et tal så stort, at det er utænkeligt at Apple vil prissætte deres fjernsyn der. Apple har altid gået efter det øvre segment, men omvendt har deres produkter aldrig været ubetalelige, som et TV til den pris vil være. Apple skal nok ned i 15.000-20.000 kr for et TV på 40-50 tommer, før det begynder at blive interessant for Apples sædvanlige kunder.

Scroll ned for at se kommentarer