Det er ikke mere end et par måneder siden, at der var rygter om at Apple arbejder på at lancere et par smarte briller, vi kunne jo kalde dem "Apple Glasses". Brillerne skulle forbinde trådløst med iPhonen på samme måde som Apple Watch, og kan vise forskellige billeder eller anden information for brugeren. Det kunne være vejvisning etc.

Nu er der rygter om at projektet er mere konkret et først antaget. Bloggeren Robert Scoble har nemlig snakket med en medarbejder fra det tyske firma Carl Zeiss, der producerer forskellige linser og andet optisk udstyr. Medarbejderen bekræfter at Carl Zeiss har indgået et partnerskab med Apple omkring udviklingen. Scoble mener at planerne er så fremskredne, at brillerne vil blive lanceret allerede i år.

Apple har tidligere gjort lidt grin med Googles tilsvarende smartbriller, der ikke ligefrem blev nogen succes. Omvendt har Tim Cook flere gange fremhævet augmented reality (forøget virkelighed) som en interessant teknologi, som Apple kigger på. Tidligere har vi hørt rygter om, at Apple arbejder på regulære VR-briller.

Billedet øverst er et koncept, og har ikke noget med Apples planer at gøre.