Der har noget tid været rygter om, at Apple arbejde på en stor 12,9 tommer iPad kaldet iPad Pro eller iPad maxi. Med navngivningen af iPhone 6 in mente, lyder det dog mere sandsynligt at navnet bliver iPad Plus. Og dog. For ifølge Digitimes vil den nye iPad nemlig være målrettet professionelle.

I øjeblikket eksisterer der to prototyper. Den ene er som vi kender iPaden - en regulær iOS-tablet - bare større. Den anden er - og hold nu fast - med dual boot, så man selv kan vælge om man vil køre iOS eller OS X, Apples styresystem for regulære computere.

Apple har hele tiden afvist, at iOS og OS X ville smelte samme til et samlet styresystem for både computere og tablets. En strategi som Microsoft benytter, men som de ikke har videre succes med. Ideen om dual-boot er dog radikalt anderledes. Apple fastholder de to systemers forskelle og fordele, men giver de professionelle brugere mulighed for selv at vælge.

Det helt store spørgsmål er, hvilken processor der skal drive værket. Apples computere med OS X har Intel-chips, mens iPhonen og iPaden har Apples egne ARM-baserede chips, den såkaldte A-serie, som Apple selv har udviklet. Om Apple så vil skifte til Intel i iPaden eller har fået OS X til at køre på A-chipsne er uklart. Men interessant er det.

Hvad siger læserne, er i interesserede i en iPad med OS X?