For tre år siden skrev vi om et projekt, hvor robot-forskere fra Massachusetts Institute of Technology havde konstrueret en iPhone-styret bartender-robot. Den gang var jeg lidt forbeholden for, om det nogen sinde ville nå uden over konceptstadiet. Nu viser det sig dog at Makr Shakr, som robotten hedder, er blevet kommercialiseret og kan købes af et italiensk firma.

Robotten har op tre arme, der kan mikse over 100 forskellige slags alkoholiske og ikke-alkoholiste drikkevarer. Man bestiller ganske enkelt sin drik via telefonen, hvorefter robotten går i gang med at lave den, og efterfølgende servere den for en. Undervejs bliver man informeret om ventetiden. Robotten laver den på gammeldags maner. Det vil sige at den griber om flaskerne og mikser dem i en drinksmixer etc. Der er ikke tale om en automat, der sprøjter færdigmixet væske ud af en slange. Netop de bevægelige robotarme gør den til en seværdighed i sig selv. Meget high tech.

Der er intet kejtet eller tilfældigt over robottens bevægelser. Udviklerne har udstyret en italiensk danser med sensorer, og data har de brugt til at lære robotten at bevæge sig på en yndefuld måde.

Læs mere på: makrshakr.com

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.