Den igangværende nye retssag mellem Apple og Samsung har de første dage afsløret en lang række interne dokumenter fra de to selskaber. Et af dem er en intern keynote-præsentation, hvor Apple redegør for iPhonens udfordringer. Det er Samsung, der har medtaget keynoten som en del af deres juridiske argumentation. Hvor de har fået fingre i den melder historien desværre ikke noget om.

Ifølge Apple selv er der tre helt store udfordringer i forhold til at få solgt flere iPhones:

1) Kunderne efterspørger billige telefoner og telefoner med en stor skærm

2) Teleselskaberne modarbejder iPhonen på grund af blandt andet Apples krav om operatørtilskud og Apples uvenlige betingelser

3) Konkurrenterne har forbedret deres produkter (og i nogle tilfælde også deres økosystem) samt bruger uanstændigt mange penge på annoncering og operatørtilskud

Derudover kommer Apple i keynoten ind på, at væksten i smartphonemarkedet primært sker blandt de billige enheder (under $300) samt i enheder med en skærm større end 4 tommer. Apple nævner ikke hvad de har tænkt sig at gøre for at svare igen. I langt del fleste medier bliver det ellers udlagt som et sikkert tegn på, at Apple vil lancere en stor iPhone. Men bare fordi man identificerer konkurrenternes styrker er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at man laver det samme. Man kunne jo også vælge at satse på noget helt andet, som bare netop forholdet sig til eksempelvis en stor skærm.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.