Der er nu faldet en meget klar dom for, at Samsung har overtrådt Apples patenter og bevidst kopieret iPhonen. Efter kun tre dages votering, er den ni mand store jury i Apples sag med Samsung, kommet frem til en enstemmig afgørelse. Afgørelsen er en gigantisk sejr for Apple, der for medhold i, at Samsung forsætligt har overtrådt en lang række af Apples patenter samt iPhones umiskendelige design. Juryen er også kommet frem til, at Apple ikke har overtrådt et eneste af Samsungs patenter.

Juryen er kommet frem til, at Samsung skal betale Apple $1.051.855.000 svarende til 6,25 miliarder kroner for de skader Apple har lidt ved at Samsung med forsæt har overtrådt Apples intellektuelle rettigheder.

De sidste tre uger har både Apple og Samsung fremlagt deres syn på sagen, og det var egentligt forventet, at juryen skulle bruge væsentligt længere tid på at komme frem til en afgørelse, men den har åbenbart været så klar, at tre dages votering var nok. De fleste analytikere havde regnet med, at afgørelsen tidligst kom i næste uge.

I sagen indgår rigtigt mange patenter, og juryen er kommet frem til, at alle Apples patenter er gyldige. En af Samsungs strategier har ellers været at så tvivl om gyldigheden af patenterne. Det havde de ikke held med. De havde heller ikke held med at overbevise juryen om, at de ikke overtrådte nogen af dem.

Apple: Retssagen handlede om værdier - ikke penge

"Det bjerg af beviser, der er blevet fremlagt i løbet af sagen har vist, at Samsungs kopiering gik langt dybere end selv vi regnede med. [...] Hos Apple, værdsætter vi originalitet og innovation, og viger vores liv til at skabe de bedste produkter på jorden. Vi laver disse produkter for at glæde vores kunder, ikke for at vores konkurrenter åbenlyst skal kopiere dem.", udtaler Apple oven på afgørelsen.

Dommen er meget klar - og nok også mere klar end de fleste havde forventet. Samsung har fået en over nakken, og selv om de givetvis vil anke afgørelsen, så skal der ske et eller andet drastisk, hvis de skal overbevise nogen om, at dagens afgørelse er forkert. Dommen kan nemlig ikke blive mere klar. Der er ikke antydningen af tvivl i afgørelsen, der også får stor betydning i de andre retssager, som Apple lige nu er involveret i.

Opdatering

Næste skridt i sagen bliver, en høring (den 20. september), hvor der skal tages stilling til, om Samsung skal skal tvinges til at stoppe salget af de produkter, der overtræder Apples patenter. Erstatningen giver nemlig ikke Samsung ret til at fortsætte med at overtræde Apples rettigheder. Det er alene en kompensation for de tab Apple har lidt indtil videre. Fremadrettet vil Samsung formodentligt enten stoppe med overtrædelserne eller købe en licens af Apple. Dettte kan sagtens tænkes at blive endnu dyrere for Samsung.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.