Gennem de sidste par uger har der været en del debat frem og tilbage i forhold til, om iPad 2 vil få en skærm med en opløsning på 2048 x 1536, hvilket er en firedobling i forhold til den nuværende iPads opløsning. Nogle ikoner fundet i iOS 4.3 beta peger på den højere opløsning, mens grafik af iPadens kommende kamera-app peger på den nuværende opløsning. Forskellige kilder har også peget på først det ene og så det andet. Senest har det Taiwan-baserede medie, Digitimes, oplyst at iPad 2 vil få den høje opløsning.

Nu blander IDC-analytiker Tom Mainelli sig i debatten. Han tror ikke på, at at nogle producenter, kan fremstille en skærm med den opløsning i de mængder Apple skal bruge før i 2012. "Jeg tror, at Digitimes har ret i forhold til opløsningen, men iPad-version er forkert. Vores kilder siger, at Apple har bedt producenterne om at påbegynde arbejdet med den opløsning til iPad 3". Hermed fik vi allerede skrevet de første rygter om iPad 3, til trods for at også iPad 2 kun er på rygtestadiet.

Der er selvfølgelig også den mulighed, at Apple hæver opløsningen, men ikke til en firedobling. Det giver dog problemer med at afvikle de nuværede iPad-apps i fuld skærm, og gør det samtidig svært at afvikle apps lavet til den iPad 2 på den nuværende iPad. En firedobling af pixelantallet sikrer derimod, at de nuværende apps bare kan blive skaleret direkte op uden noget kvalitetstab.