13" Retina MacBook Pro slår 18 bærbare Windows-computere i batteritest udført af engelsk forbrugerorganisation Which?. Which? er ifølge MacRumors kendt for deres videnskabelige tilgang til produkttest. For eksempel sker testet i et laboratorium under helt ensartede forhold, hvor skærmenes lysstyrke og computerens varmeafgivelse måles, for at sikre sammenlignelige resultater.

Which?'s test var egentlig kun af Windows 8-maskiner, men for referencens skyld testede de også en Retina MacBook samt en Chromebook fra Samsung. Den bedste Windows 8-computer kunne holde strøm i næsten 6 timer. MacBook'en klarede 30 minutter mere. Den dårligste batteritid i testen var kun 2 timer, mens Chromobook'en hold i knap to timer og tre kvarter.

Skiftede Which? til test af videoafspilning blev forskellen endnu tydeligere. MacBookens forspring steg her til en time.

Desværre fremgår der ikke nogen nærmere forklaring på forskellene. Ligger de i softwaren eller hardwaren? Det kunne også være interessant at se, hvor meget kapacitet batteriet har i de enkelte tilfælde. På den anden side kan vi jo som forbrugere være ligeglade med forklaringen, vi vil bare have mest muligt batteritid på vores bærbare computere. Om det så skyldes stort batteri, god software eller effektiv hardware er ligegyldigt.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.