I sagen om Google meget alvorlige overtrædelse af iPhone-brugeres privatliv, har Google U.S. Federal Trade Commission indgået et forlig, hvor Google skal betale en bøde på $22,5 millioner. Det er den største bøde FTC nogensinde har udstedt. Dermed er sagen endeligt lukket.

"Rekordbøden i dette tilfælde sender et klart signal til alle virksomheder", udtaler bestyrelsesformanden for FTC. "Uanset hvor stor eller lille man er, skal man overholde FTC's regler og holde sine privatlivsløfter overfor forbrugeren, ellers kommer man til at betale mange gange det beløb, det vil have kostet at overholde reglerne i første omgang."

Tidligere på året blev Google taget i at fuske med Safaris cookie-indstillinger på iPhonen så Google kunne holde øje med iPhone-brugeres webadfærd for at kunne levere målrettede reklamer. Da Google blev konfronteret med dette benægtede de alt, og mente at de bare benyttede kendt Safari-funktionalitet. Du kan læse hele historien her: Google-reklamer omgår Safaris privatlivsbeskyttelse.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.