Det er næsten trivielt at skrive det, men Apple har fremlagt endnu et rekordregnskab. I kalenderårets 2. kvartal endte overskuddet på $10,9 milliarder ud af en omsætning på $49,6 milliarder. Det svarer til 73 mia. kr henholdsvis 38 mia. kr. Sammenlignet med samme kvartal sidste år er omsætningen steget 33%, mens overskuddet er steget 42%.

Det gode resultat skyldes blandt andet 35% flere solgte iPhones og 9% flere solgte Mac's. Omvendt fald salget af iPads med 18%. Kvartalet var også rekord for Apples salg af services herunder App Store. Ifølge Apples egne meldinger var salget over hele linjen højere end forventet.

Apple solgte i kvartalet 4,8 mio Mac's hvilket er 0,4 mio. flere end i samme kvartal året før. Som sagt er det en vækst på 9%. Til sammenligning er det globale salg af computere faldet 12%. Apple æder altså i den grad markedsandele fra konkurrenterne. Mac-salget udgør omkring 12% af Apples samlede forretning.

Apples aktiver er nu oppe på $202,8 mia. svarende til 1,380 mia. kr.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.