Det er næsten trivielt at skrive det, men Apple har fremlagt endnu et rekordregnskab. I kalenderårets 2. kvartal endte overskuddet på $10,9 milliarder ud af en omsætning på $49,6 milliarder. Det svarer til 73 mia. kr henholdsvis 38 mia. kr. Sammenlignet med samme kvartal sidste år er omsætningen steget 33%, mens overskuddet er steget 42%.

Det gode resultat skyldes blandt andet 35% flere solgte iPhones og 9% flere solgte Mac's. Omvendt fald salget af iPads med 18%. Kvartalet var også rekord for Apples salg af services herunder App Store. Ifølge Apples egne meldinger var salget over hele linjen højere end forventet.

Apple solgte i kvartalet 4,8 mio Mac's hvilket er 0,4 mio. flere end i samme kvartal året før. Som sagt er det en vækst på 9%. Til sammenligning er det globale salg af computere faldet 12%. Apple æder altså i den grad markedsandele fra konkurrenterne. Mac-salget udgør omkring 12% af Apples samlede forretning.

Apples aktiver er nu oppe på $202,8 mia. svarende til 1,380 mia. kr.

Scroll ned for at se kommentarer

I samarbejde med PriceRunner

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.