iOS 7, er kommer til sommer, får en redesignet brugergrænseflade, der vil tiltrække nye brugere, uden at støde dem, der allerede kender platformen fra sig, skriver 9to5mac, der har talt med flere personer, der har set eller er blevet informeret om iOS 7.

Den nye brugergrænseflade betegnes om "meget, meget flad", hvilket betyder at alle tegn på skeuomorfismer, digitale metaforer for fysiske ting, forsvinder. Samtidig vil brugergrænsefladen på tværs af Apples app, blive mere strømlinet, og ikke som nu, hvor Apples forskellige apps ikke nødvendigvis deler design.

En af pointerne med de nye designideer er, at yngre folk ikke nødvendigvis har noget kendskab til de fysiske ting, som brugergrænsefladen ellers afspejler. Da Apple introducerede iPhonen i 2007, gav det god mening, at bruge skeuomorfismer, for hurtigt og nemt at vise folk, hvad de kunne med den nymodens teknologi. Det var et tegn på ovenlegen stil, og gennemtænkthed i mindst detalje. Men hvor mange bruger gule sedler til at skrive små noter på? Hvor mange har en spolebåndoptager i hjemmet? Hvor mange går rundt med en tyk læderindbundet kalender? For ikke at nævne alle de andre skeuomorfismer, som iOS er krydret med. Ikke ret mange, og mange har endda aldrig set disse ting, og derfor forsvinder ideen med at efterligne dem.

Overraskende

Det nye look beskrives som overraskende, men ikke vanskeligere at bruge end tidligere udgaver af styresystemet. Nuværende brugere vil umiddelbart vide, hvordan al ting fungerer, da det meste stort set vil virke præcis som i dag. Grundfunktionaliteten er der ikke pillet ved, kun udseendet på selve grænsefladen. For eksempel er alle faste elementer som toolbars, tabbars og knapper redesignet, og alle Apples apps har fået nye ikoner.

Det er Apples Senior Vice President of Industrial Design, Jonathan Ive, der har fået overdraget ansvaret for brugergrænsefladen i iOS, efter at den tidlige ansvarlige for iOS, Scott Forstall, røg ud sidste efterår. Ive har en fundamentalt anderledes tilgang til design, end den linje Forstall og Steve Jobs var tilhængere af. Internt i Apple, har der i flere år været debat om hvorvidt skeumorfismer var det rigtige. Under Jobs var det ham, der bestemte, men efter hans død har den nye topchef, Tim Cook, overdraget opgaven som Apples kreative mentor til Ive, og Ive er selvfølgelig nødt til at være sig selv, frem for en kopi af Jobs. At der så falder sammen med at iOS alligevel trænger til et serviceeftersyn, er jo så bare held i uheld. Og at det så er Ive, en af verdens absolut bedste industrielle designere, der får opgaven, kan vi jo kun glæde os over, nu det skal være.

iOS 7 har kodenavnet Innsbruck internt hos Apple, og Apples marketingschef Phillip Schiller har lovet at de første betaversion præsenteres på WWDC-konferencen, der afholdes fra 10. til 14. juni i San francisco.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.