Som de fleste nok er bekendt med, er Apple ved at bygge et gigantisk datacenter ved Viborg. Indtil det står klart, er Apple afhængig af eksterne leverandører til deres iCloud-tjeneste. Apple har tidligere primært brugt Amazon Web Services (AWS) og i mindre grad Microsoft Azure.

Nu oplyser kilder dog, at Apple har fået en bedre pris hos Google, som med deres Google Cloud Platform er den tredje af de helt store spillere på markedet. Ifølge oplysningerne betaler Apple mellem $400-600 millioner for aftalen. Dette skulle være væsentligt billigere end prisen hos de to første. Google har den seneste tid kørt en aggressiv prispolitik for at lokke de helt store kunder til at skifte.

Som sagt er det kun et rygte, og umiddelbart virker det ulogisk. Et skifte af den kaliber, der er tale om her, er ikke noget man bare gør over en weekend. iCloud er et kæmpe foretagende, og Apple står for op mod 10% af AWS's samlede indtjening. Skiftet fra Amazon til Googles cloud-platform vurderes at ville tage et års tid. Men hvorfor gøre det, når Apple er i gang med opførelsen af egne datacentre, og altså uanset hvad snart skal skifte igen? Her ville det trods alt nok være nemmere bare at fortsætte hos Amazon de par år endnu og æde en eventuel højere pris i sig. I overgangsperioden skal Apple alligevel være kunde på begge platforme, så måske er der slet ikke noget sparet, når alt kommer til alt. Der kan dog være andre årsager til, at Apple ikke vil bruge Amazon.