Apple arbejder på at udvikle en teknologi, så iPhonen kan få data-forbindelse til satellitter. Apple har samlet et hemmeligt hold bestående af ingeniører fra rumfarts- og satellitindustrien samt folk med speciale i antennedesign. Omkring 20 folk skulle være på projektet. Løsningen er dog ikke noget, der ligger lige for. Så lad være med at holde vejret, mens du venter. Tidshorisonten hedder fem år. Det er Bloomberg, der har talt med nogle af de involverede, der dog udtaler sig anonymt. Kilderne understreger også, at det stadig er tidligt i forløbet, og at projektet kan nå at blive stoppet inden det bliver færdigt.

Ifølge oplysningerne er hovedformålet at kunne sende data til iPhonen uden om teleselskaberne og internetudbyderne samt at kunne forbinde to iPhones uden krav om regulære netadgang. Projektet er godkendt af Apples topchef, Tim Cook, der har prioriteret det og sat gang i flere ansættelser. Som sagt med en håb om at kunne have noget konkret klar inden for fem år.

Rapporten nævner flere at de involverede ingeniører ved navn, og oplyser at der er tale om kapaciteter inden for deres respektiv felter såsom antennedesign, trådløs ekspertise, rumfart etc.

En af de mest interessante ting - der dog ikke besvares i rapporten - er om Apple selv vil stå for satellitdelen af projektet eller om de vil gøre brug af eksisterende satellitter eller lade tredjepart stå for det.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.