Qualcomms marketingschef, Anand Chandrasekher, kalder Apples nye 64 bit A7-processor, der sidder iPhone 5s, for et marketingsstunt, skriver Techworld. Qualcomm producerer blandt andet Snapdragon-chippen, der anvendes i mange Android-telefoner. I lighed med Apples A-chips, bygger Snapdragon på ARM-arkitekturen, Man kunne nemt få den mistanke, at Qualcomm bare ærgrer sig over, at Apple kom før dem med en kommerciel 64 bit ARM-baseret chip, og at Qualcomm derfor forsøger, at tale det hele lidt ned.

Ifølge Chandrasekher vil forbrugerne opleve "nul fordele" ved en 64 bit mobilprocessor. Alligevel oplyser han også, at Qualcomm er ved at udvikle en 64 bit processor til mobil brug. Underligt, hvis Qualcomm ikke mener, at der er nogle fordele ved 64 bit.

Chandrasekher har dog en pointe. Forskellen på 32 bit og 64 bit drejer sig primært om håndtering af hukommelsen og størrelsen på denne. Lige præcis i forhold til en iPhone, med trods alt beskeden RAM-mængde sammenlignet med en computer, vil man sandsynligvis slet ikke kunne bemærke en forskel på 32 bit og 64 bit. Man skal op på omkring 4GB RAM, før det for alvor giver en positiv fordel at gå over til 64 bit. Når det er sagt, så er der bestemt mindre hastighedforbedringer ved 64 bit sammenlignet med 32 bit. Nogen revolution er det ikke, men en del kode vil kunne afvikles hurtigere under 64 bit sammenlignet med 32 bit.

En af de ting Chandrasekher også glemmer er, at Apples computerstyresystem OS X afvikles i 64 bit. Ved også at lade de mobil enheder køre med 64 bit, bliver det meget nemmere at bruge kode på tværs af Apples forskellige enheder. Alene af den grund, er et skifte til 64 bit en rigtig god ide.

Opdatering: Qualcomm trækker i land, og erkender at Chandrasekhers udtalelse var forkert

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.