Nogen gange glemmer vi, hvor hurtigt udviklingen inden for computere går. Det gælder hardware men ikke mindst softwaren. Mac'ens styresystem er et godt eksempel. Der er sket et voldsomt spring i brugervenligheden siden de første personlige computere kom frem. Vi behøver faktisk ikke gå længere tilbage end 20 år, og det er der givetvis en del, der er gamle nok til at kunne huske, for at se udviklingsspringet.

System 7, senere kaldet Mac OS 7, blev frigivet i 1991 og var den gang toppen af poppen. Blandt de nye ting var fildeling, virtuel hukommelse, QuickTime et 3D-tegneprogram og ikke mindst en forbedret brugergrænseflade.

Har du glemt præcis hvor forbedret brugergrænsefladen var, eller er du først kommet til Mac-platformen senere hen, kan de opleve den ægte 1991-stemning via en Mac Plus-emulator med Mac OS 7. Den finder du her. Bemærk at der kan være op til 30 sekunders boottid, hvor skærmen bare er sort - præcis som den gang. Skærmen er monochrom, så det yder ikke systemet fuld retfærdighed, men omvendt var det ganske normalt den gang.

Mac OS 7 er fra samme tid, hvor Microsoft slog igennem med Windows 3.1 og for alvor satte sig på markedet for styresystemer.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.