iOS 9 vil indeholde en ny funktionen kaldet "Proactive", der en en ny søgefunktion, baseret på en slags integration mellem Siri, Apples egne apps, tredjeparts-apps og den nuværende søgefunktion Spotlight. Det skriver 9to5mac, der beskriver Proactive som en livsstils-manager. Det er med andre ord en søgefunktion, der integrerer flere forskellige ting på en intelligent måde. Proactive er oprindeligt udviklet for at mindste Apples afhængighed af Googles søgeresultater, men ifølge kilderne vil Apple nu tage det til næste niveau.

Ideen er at Proactive som navnet siger, skal være på forkant med hvad brugeren ønsker information om. Er man eksempelvis typen, der tjekker mails som det første når man står op, kan Proactive tænkes at lære at der er smart at vise nye mails når man bruger telefonen første gang om morgenen. Det kunne også være, at Proactive foreslår spisesteder, hvis man er i nærheden af nogen ved spisetid.

Kort vil være en vigtig del af Proactive, og indeholde en ny feature kaldet "Browse Around Me". Her kan man via augmented reality scanne omgiveserne efter interessante ting. Det kunne være at man peger sin iPhone mod en seværdighed, og får informationer om den. Til at starte med forventes det dog, at informationerne kun vises på et almindeligt kort. Den mere avancerede augmented reality kommer så senere.

En interessant ting ved Proactive er, at udviklere af tredjeparts-apps kan få begrænset adgang til Siri via et nyt API kaldet "Breadcrumbs". Der bliver ikke tale om fuld adgang af hensyn til privatlivet.

9to5mav plejer at være ret præcise med deres insider-informationer, men de noterer selv at flere af funktionerne måske ikke når at blive klar til præsentationen af iOS 9 den 8. juni.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.