Det populære jailbreak-værktøj, Evasi0n, er blevet opdateret til at virke untethered med nyere iPhones og iPads under iOS 7. Det er en længe ventet nyhed i det alternative miljø omkring iOS. Jailbreak er en metode til at fjerne Apples kontrol med enheden, således at man får fuld filadgang og kan installere apps uden om App Store. Langt hovedparten af de apps, der installeres på jailbreakede enheder er piratkopierede apps.

Piratapps har altid været en del af miljøet, som har set gennem fingre med det, til trods for at det er et stort problem for mange udviklere. Med den seneste udgave af Evasi0n, er tingene dog begyndt at skride. Når man anvender den nyeste version af Evasi0n, vil man nemlig automatisk få installeret appen Taig (i Kina). Taig er en uofficiel kinesisk app store, der benyttes til at distribuere piratapps med. Ifølge Evasi0n-teamet har de fået $1 million af Taig, for at inkludere appen med Evasi0n. Evasi0n hævder, at de ikke var klar over, at Taig distribuerer piratapps, og at de har indgået en kontrakt om, at det ikke må ske.

Uanset hvordan man vender og drejer det, er det et stort slag for jailbreak-miljøets troværdighed. Et miljø der i forvejen kæmper med et dårligt ry. At modtage $1 million for at inkludere værktøjer til distribution af piratapps, kan ikke bortforklares med den sædvanlige "folk må selvom hvad de vil bruge deres iPhones til". Så er man pludselig en del af en ulovlig fødekæde, der i sidste ende handler om piratkopiering af apps. Evasi0n skal dog have ros for at have reageret hurtigt, hvorfor man kan få den tanke, at der faktisk bare er tale om en dum misforståelse. Omvendt kan man godt få den tanke, at det alene handler om penge nu. Bliver man tilbudt $1 million for at være umoralsk, så kan det være svært at sige nej.

Det der startede som en "vi jailbreaker fordi vi kan" er blevet til "vi jailbreaker fordi vi får $1 million". Uskylden er røget sig en tur. Ærgerligt for den del af miljøet, der sætter pris på friheden, men tager afstand fra de ulovlige ting.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.