Midt i september skrev vi om et genialt projekt, der via Kickstarter havde indsamlet over $1 million til udviklingen af en WiFi-kontrolleret LED-pære, man kan kontrollere med sin iPhone. Et projekt hvis tidshorisont er ret lang tid, da der endnu kun eksisterer nogle ubehjælpsomme prototyper.

Det projekt er nu overhalet godt og grundigt indenom af selveste Philips, der i dag lancerer lyspære, der kan stort set det samme. Philips kalder den "hue" og ideen er, at man med sin iOS-enhed kan kontrollere farven samt lysstyrken på LED-pære. Derudover er der en lang række mulighed for dæmpning eller lysøgning ud fra bestemte kriterier eller tidsplaner. Philips arbejder også på at inkludere styring via geolokation samt integration med andre lyd- og videosystemer. En oplagt kandidat kan være Philips' egen ambient light-teknologi, hvor lyset i stuen ændres i forhold til det, man ser på ens TV.

Pæren leverer 600 lumen, hvilket svarer nogenlunde til en 50 watts glødepære.

Opsætningen af hue sker på få minutter og det hele foregår via hue-appen, som kan hentes i App Store. Man kan have op til 50 pærer i et setup, og de bliver solgt eksklusivt gennem Apples butikker til en pris på $199/€199/£179for tre stykker. Med i pakken er en bridge, der sikrer forbindelsen til netværket. Ekstra pærer kan fås for $59/€59/£49 per styk.

Philips har lavet en omfattende og lækker hjemmeside om hue, som bestemt er et besøg værd: www.meethue.com

Opdatering:

Så kan pærene købes i den danske Apple Store. Prisen er 1.490 kr for startsættet og 479 kr per ekstra pære.

Link til Apple Store:
Startsæt - 1.490 kr
Ekstra pære - 479 kr
LightStrips - 669 kr
LivingColors Bloom - 669 kr

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.