Med den seneste opdatering af Philips Hue systemet til version 1.1, har Philips atter rykket grænserne for hvad man kan benytte pærerne til. Jeg vil i denne artikel ikke gennemgå selve Hue App., da Martin har lavet en glimrende gennemgang af nyhederne i version 1.1 andet steds på iPhoneguide.dk

Jeg vil istedet omtale Philips samarbejde med ifttt.com (If This Then That), der gør det muligt at binde forskellige tjenester sammen på kryds og tværs, og få visuelt feedback via sine Hue pærer. Tak til Arwit for at opfordre til at denne artikel blev skrevet.

Ifttt.com er, som de selv skriver, en service der lader dig kreere forbindelser mellem populære tjenester, med blot et enkelt "statement".

I denne forbindelse er Hue kanalen den mest interessante, men man finder også tjenester som Dropbox, Evernote, Facebook, Email, Feed, Google, Instagram, LinkedIn, Last.fm, WordPress, Vimeo, YouTube m.m.

Philips kommer selv med disse ideer i deres pressemeddelse fra i går:
- Skift farve hvis det bliver regnvejr i morgen
- Blink med lyset hvis der kommer en vigtig e-mail
- Giv besked når der kommer en Facebook besked fra en du holder af
- Skru gradvist op for lysstyrken, efterhånden som solen går ned
- Skift til dit favoritholds klubfarver når de scorer et mål

Det vil i sagens natur være alt for omfattende, at beskrive alle de muligheder det giver, så vi har kun lige kradset i overfladen.

Nogle af opskrifterne (Recipes) virker med det samme og er angivet med et Lyn ikon, andre bliver tjekket hvert kvarter, og er derfor ikke nødvendigvis helt aktuelle.

Man giver tilladelse til at ifttt.com får adgang til de forskellige kanaler, og herefter er det blot at vælge mellem allerede oprettede opskrifter, eller oprette sine egne. Det er muligt at dele sine opskrifter med andre, hvorfor der altid vil være nye ting at gå på opdagelse i.

Følgende muligheder er pt. til rådighed, når man vælger Hue som Action:
- Tænd lyset
- Sluk lyset
- Blink med lyset
- Dæmp lyset
- Skift farve
- Skift farve udfra et billede
- Skift til tilfældig farve
- Loop mellem alle tilgængelige farver

Man bør nok være lidt varsom med hvor mange opskrifter man har aktive ad gangen, da det hurtigt kan blive noget af et lysshow, men det er heldigvis op til den enkelte bruger at vurdere hvor grænsen går.

Jeg selv har lavet en opskrift der tænder mit Hue system, når der kommer en ny artikel på iPhoneguide.dk hvori ordet Hue indgår. Jeg benytter iPhoneguide.dk's RSS-Feed som trigger.

Har du fundet en nyttig "opskrift", så del den gerne med os andre i tråden nedenfor.

Læs mere på ifttt.com

Philips Hue kan købes i Apple Store

Startsæt - 1.490 kr
Ekstra pære - 479 kr
LightStrips - 669 kr
LivingColors Bloom - 669 kr

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.