Med iOS 5 behøver man ikke længere have en computer, for at få sin iPhone i gang. Opsætningen og aktiveringen foregår direkte på iPhonen, når man tænder den første gang. Først bliver man spurgt om man har en Apple ID, som man vil knytte sin iCloud. Herefter kan man opsætte Find My Phone etc., og så er man ellers igang.

Fremover henter man OS-opdateringer direkte på iPhonen, så man behøver i princippet slet ingen computer længere. Apple har i den forbindelse opgraderet mange af funktionerne i iOS, som man tidligere skulle bruge en computer til. Nu kan man for eksempel redigere sine billeder på iPhonen eller tilføje mapper i Mail.

Sikkerhedskopiering og gendannelse fra sikkerhedskopi foregår nu også uden om computeren. Det hele klares via iCloud.

Det bedste af det hele er næsten, at synkronisering med iTunes (eller iCloud) nu foregår i baggrunden. Man kan altså rent faktisk bruge sin iPhone til noget, mens man synkroniserer. I hvert fald i teorien, skal man synkronisere meget, tærer det nemlig noget på iPhonens kræfter. I hvert fald på den beta af iOS 5 jeg tester. Funktionen er dog guld værd, hvis man tidligere har været drevet til vanvid af "Synkroniserer"-teksten på iPhonens lockscreen, mens man bare har måttet vente pænt, til den var færdig.Nu er der bare et lille statusikon i menulinien øverst, der fortæller, at man er i gang med at synkronisere.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.