Vi kender alle frygten for at tabe vores dyrtindkøbte iPhone, så den går i stykker. Nogle mere konkret end andre. Der er skudt en hel industri op omring ødelagte telefonskærme eller beskyttelsen mod at det sker. Særlige covers, skærmbeskyttere og så videre.

Nu kommer Apple med deres bud på en løsning. Apple har nemlig netop taget patent på en opfindelse, de kalder "Aktiv skærmbeskyttelse af elektroniske enheder".

Ideen er at der langs kanten af eksempelvis en iPhone sidder nogle "kofangere" der bliver udløst, hvis telefonen styresystem opdager, at iPhone er i frit fald. Disse kofangere, der kan være i metal eller plastik, skyder ganske enkelt op fra rammen omkring skærmen, og beskytter derved skærmen ved at absorbere stødet. Herefter kører kofangerne ind igen. Under almindelig brug er kofangerne ikke synlige, kun når iPhonen falder, køres de ud.

Som sædvanlig med Apples patenter skal man ikke forvente, at de nogensinde bliver til virkelighed. For et par år siden tog Apple eksempelvis et lignende patent. Her var det bare iPhonens vibrator der skulle sørge for at rotere iPhonen i luften, så den altid landede med skærmen opad. Indtil videre er det ikke havnet i et fysisk produkt.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.