Apple har ansøgt om patent på en metode til billedstabilisering. I den nuværende iPhone har Apple indbygget billedstabilisering i softwaren, hvor iPhonen tager fire billeder hurtigt efter hinanden, og kombinerer dem til ét billede. På den måde kan man få et meget bedre billede, hvor rystelser og støj er elimineret, end hvert af de fire enkeltbilleder.

Det nye patent handler om en optisk billedtsabilisering, hvor kameralinsen sidder i et ophæng, hvor den kan bevæge sig lidt. Det betyder at ophænget absorberer smårystelser, mens selve linsen forholder sig stabilt. Apple har fundet på en måde, hvor stabiliseringen er bygget ind i de motorer, der benyttes til autofokus. Normalt bruger man to forskellige systemer til hver af de to ting, men ved at kombinere dem, kan man spare plads og samtidig få en bedre autofokus. Linsen vil nemlig kunne bevæge sig i tre retninger og dreje om to forskellige akser.

Hvornår eller om Apple vil inkludere teknikken i iPhonen, vides ikke. Under alle omstændigheder går der altid et stykke tid fra en opfindelse, til den praktiske implementering. Patentansøgningen er dateret i oktober 2012, så det er ikke umuligt, at vi snart ser noget til det.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.