Apple har ansøgt om patent på en metode til automatisk justering af sikkerhedsindstillingerne på mobile enheder alt efter hvor de befinder sig. Det går kort sagt ud på, at iPhonen via viden om hvor man er, kan ændre sikkerhedsindstillingerne så de passer til situationen. Det kunne eksempelvis være, at Touch ID kun kobles ind når man er væk hjemme fra, mens man derhjemme ikke behøver at bruge sin fingeraftrykslæser.

Det er selvfølgelig lidt mere indviklet end som så, og patentet går i detaljer med hvordan forskellige informationer kan bruges til at fortælle noget om den kontekst iPhonen bruges i. iPhonen prøver ganske enkelt at lære hvilke situationer iPhonen tidligere har været brugt i, og overfører dem til nye situationer og justere sikkerheden derefter.

Ud over at ændre sikkerhedsindstillingerne indeholder patentansøgningen også en beskrivelse af muligheden for at eksempelvis rækkefølgen på ikonerne på hjemmeskærmen kan blive ændret alt efter hvor man befinder sig. Det er ud fra filosofien om, at man sikkert bruge forskellige apps alt efter om man er hjemme, på arbejde eller ude. Eller at bestemte apps kommer i fokus, når man sidder foran sit (Apple) TV og nogle andre når man sidder ved computeren.

Patentansøgningen er indleveret i december 2012, men først offentligtgjort i går, torsdag. Se hele patentet her: Location-sensitive security levels and setting profiles based on detected location

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.