Apple har søgt om patent på en opfindelse der handler om geofencing omkring biler. Geofence eller geohegn er en betegnelse for et geografisk afgrænset område, der er "hegnet ind" via software. Det kunne eksempelvis være området omkring ens bil.

I patentet beskriver Apple hvordan en enhed som iPhonen kan bruges som en slags nøgle til bilen, når man passerer det virtuelle hegn omkring bilen, det vil sige, kommer tæt nok på bilen med sin iPhonen. Dette er som sådan ikke nyt. Apples ide ligger mere i, hvordan man kan lave forskellige typer af geohegn, og hvordan iPhonen kommunikerer med noget udstyr i bilen. Apple forestiller sig eksempelvis, at man kan lave geohegnet på en måde, så det for eksempel kun dækker området omkring bagagerummet. I det tilfælde vil låsen til bagerummet gå op, når man nærmer sig bilen bagfra, mens de andre døre holdes låst indtil man går om på siden af bilen. Nærmer man sig bilen fra den ene side, vil dørene i den side, og kun den side, eksempelvis blive låst op. Apple forestiller sig også, at det kan kobles til opvarmenig, afisning etc.

Apple er allerede i gang med at udbrede iOS til biler via det såkaldte iOS in the Car-program, som Apple har sat i gang i dette efterår. Det er derfor slet ikke utænkeligt, at Apple vil gå skridtet videre og lade iPhonen fungere som en mere integreret del af for eksempel adgangskontrollen til biler.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.