En ny patentansøgning fra Apple viser at vi måske kan se frem til en stærkt forbedret Find My iPhone. Patentet beskriver en række forbedringer, der giver meget bedre sikkerhed for ejeren af en iPhone, der bliver tabt eller stjålet.

En iPhone med kodeord kan programmers til at øge sikkerheden, efter et givent antal forkerte forsøg på at indtaste koden. Det betyder at sensitive data sikres bedre, at der kan blive transmitteret video, billeder, GPS-lokalisering og andet, der kan være med til at identificere personen, der har den forsvundne iPhone.

Der kommer også flere muligheder for at sikre data på en tabt eller stjålen iPhone. Ud over de nuværende funktioner, hvor man kan fjernslette indhold og sætte kode på en iPhone, viser patentet hvordan man kan slette eller ødelægge udvalgt indhold, som for eksempel mails og billeder, mens resten ikke berøres. Det øger sandsynligheden for at finde en forsvunden iPhone, hvis den stadig er brugbar, da finderen så med mindre sandsynlighed gendanner den i iTunes.

På tilsvarende vis kan man også begrænse brugen af udvalgte apps og funktioner. Man kan for eksempel slå mobildata fra eller fjerne VPN-adgang. En anden mulighed er, at iPhonen kun kan bruges til en ting; at kontakte ejeren af iPhonen.

Som med den nuværende udgave af Find Mu iPhone er problemet dog, at en tyv altid vil kunne gendanne iPhonen, og bruge den uden problemer. Det der virkelig ville rykke noget var, hvis iTunes tjekkede om en iPhone, der bliver bedt gendannet, er i databasen over forsvundne enheder. Det vil sige, at man ikke fysisk kan gendanne en iPhone, med mindre ejeren af den godkender det. Resultatet ville være, at stjålne iPhones var komplet ubrugelige, i hvert fald for tyve uden tekniske evner.

Kilde: Patently Apple

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.