Apple har ansøgt om et patent på stemmebaseret billedtagging og -søgning. Patentet beskriver hvordan man via Siri kan tagge billeder man har taget med sin iPhone. Det kunne være at man efter at have taget et billede sagde "Det er et billede af min søster og jeg i Rom" eller "Fodbold i Fælledparken." Efterfølgende vil man så kunne søge i billederne. Man kan for eksempel så genfinde de to billeder, ved at bede om at få vist billeder taget i Rom, billeder af ens søster eller billeder med fodbold - også gerne kombineret. Alt sammen noget, der virker fint i dag, hvis man ellers gider indtaste informationerne. Det vil være meget hurtigere og nemmere at klare med stemmen.

Det smarte ved Apples ide er, at man kan tagge billederne med naturlige vendinger, som vi kender det fra de andre ting Siri kan bruges til. Det vil sige, at man blandt andet kan omtale personrelationer og ikke er tvunget til at bruge navne.

Folk har efterhånden så mange digitale billeder, at det er blevet en udfordring at finde rundt i dem. Her er tags essentielle, og Apple håber med ideerne i det nye patent, at kunne gøre det noget nemmere.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.